آیا میدانید که اساس سازمان چیست ؟

 

 

برای ارزیابی میزان موفقیت مدیران سازمان"باید عملکرد مدیر را با دو معیار اثر بخشی (موثریت ) و کارایی ( مثمریت ) مورد ارزیابی قرارداد. اثر بخشی یعنی توانایی انجام دادن کار های درست ( کارایی) یعنی توانایی انجام دادن کارها به صورت درست و مناسب. این دو معیار مانند دو رکن اصلی پلانگذاری هستند زیرا همانگونه که در تعریف پلان گذاری بیان شده که پلان گذاری عبارت اند از تعیین اهداف درست و سپس انتخاب راه های درست و مناسب برای بدست آوردن آن اهداف، که برای دست یابی به اثر بخشی و کارایی دریک سازمان ، ضرور است. بنابرآن پلان های صحیح ، دقیق طراحی و اجرا شود چراکه اگر در سازمان پلان گذاری دقیق صورت نگیرد ، اهداف سازمان و نیز راه ها و ابزار مناسب برای دست یابی به آنها مشخص نخواهد شد، و اگر اهداف سازمان و راه های رسیدن به آن ها مشخص نشود، اثر بخشی و کارایی تحقق نخواهد یافت و عدم موجودیت پلان دقیق در یک سازمان سبب میگردد تا تصامیم مختلف سازمان منجر به چالش ها و تک کارگی ها گردد. بنابر این گفته میتوانیم که نکات ذیل نشان دهنده اهمیت پلان گذاری دریک سازمان خواهد بود .

 پلان گذاری سبب کا هش خطرات در سازمان می شود امروزه سازمان ها با پیچیده گی های گوناگون مواجه اند که فقط با اتکا به اندیشه ها نمیتوان اجراات نمود بلکه باید اندیشه ها پلا نگذاری شود تا جلو خطرات و چالش را گرفت و از وقوع بی ثباتی در سازمان جلوگیری بعمل آید و پلا ن گذاری سبب موفقیت سازمان گردد.

پلان گذاری موفقیت را تضمین نمیکند اما دریافت ها نشان میدهد سازمان های که پلانگذاری شان بهتر بوده در مقایسه به سازمان های بی پلان گذشته پر درخشش و بهتر داشته اند و پلان گذاری سبب توجه تمرکز به اهداف سازمانی میگردد.

 پلان گذاری به مدیران نیزکمک میکند تا توجه افراد را به اهداف و فعالیت های سازمان معطوف دارد و این مرحله کمک میکند تا منابع سازمان به خوبی و بطور اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد و پلان گذاری سبب آموزش مدیران گردد.

پلان گذاری یک عبارت عالی جهت آموزش مدیران میباشدکه در فعالیت های گوناگون سازمان دخیل هستند و پلان آنها را وادار  و مصداق در اجرای جنبه های مختلف پلان گذاری میسازد.

نویسینده و تحلیل: محمد افضل الکوزی مسوول تحلیل وجمع آوری معلومات ریاست ارتباط و آگاهی عامه