جذب سرمایه گذاری خارجی و تولید ملی در مسیر رشد کشور

جذب سرمايه گذاري خارجي و تولید ملی به عنوان يكي از پتانسيل هاي بالقوه رشد اقتصاد افغانستان  به ويژه پس از حاکمیت امارت اسلامی  مورد توجه مسئولان قرار گرفت.
يكي از مهم ترين قابليت ها در اين زمينه، برخورداري از منابع خارجي است كه تنها در سايه مذاکرات امارت اسلامی با کشور هایی که مایل به همکاری برای بهبود مناسبات اقتصادی می باشد امکانپذیر خواهد شد.
 امارت اسلامی به خوبي با شناسايي گلوگاه هاي اقتصاد افغانستان، يكي از برنامه های اصلی خود را روی به ثمر رساندن مذاكرات افتصادی بنا نهاد. اين تمركز روی مذاكرات اقتصادی در نهايت به نتيجه بخش بودن مذاكرات منجر شد و توافق اقتصادی با کشور های همسایه را رقم زد كه رهگذری برای برخورداری هرچه بيشتر از پتانسيل های خارجي در اقتصاد افغانستان استفاده صورت گیرد.
در اين ميان، گرچه امارت اسلامی به عنوان مقصدی جذاب برای سرمايه گذاران خارجی به شمار ميرفت، اما نا باوری های وجود داشت که امارت اسلامی  توانست در این مدت نا باوری ها را به باورها و چالش ها را به فرصت ها تبدیل کند .
 با اين حال، برقراری روابط اقتصادی و تجاری با ساير كشورها افزایش داده شد. این برقراری روابط اقتصادی با کشور های همسایه و سایر کشورها در این مدت فعاليت امارت اسلامی در حوزه جذب سرمايه گذاري خارجی حامل خبرهای خوبی بود که می تواند نشانگر روی چرخ  افتادن اقتصاد افغانسنان باشد، از طرفی دست آورد خوبی جذب سرمایه گذاری در افغانستان به شمار می رود.
 وزارت مالیه خاطر نشان ساخت که بودجه امسال کاملاً از درآمدهای داخلی و فارغ از هرگونه پشتی‌بانی مالی خارجی ترتیب شده است بااین حال می توان گفت که امارت اسلامی در جذب سرمايه وتولید ملی در مدت کوتاهی فعاليت خود دستآورد خوبی داشته، ازطرفی باید یاد آور شد که يكي از مهمترين مشكلاتي كه بخش توليد در حال حاضر با آن دست به گريبان است، محدوديت منابع و عدم امكان تأمین سرمايه با هزينه پايين است، امارت اسلامی در تلاش آن است تا این محدودیت را از مسیر راه تولید در کشور بر دارد.
به طور کلی  می توان گفت، که روی كرد اقتصادی و سياسی امارت اسلامی به منظور استفاده از منابع داخلی به ميزان چشمگيري افزايش یافته است با اين وجود، تنها مقايسه وضعيت فعلي افغانستان با اوضاع نابسامان سالهای قبل در رابطه به تولید یک روزنه امید بخش را در اقتصاد کشور رقم زده است.