نگاهی بر فعالیت دوباره شرکت دولتی انکشاف صنایع دستی و ایجاد هزاران شغل برای شهروندان
شرکت های دولتی یکی از منابع مهم عوایدی برای دولت بوده و نیز می تواند فراهم کنندۀ بستری باشد برای کاریابی برای هموطنان و رشد اقتصادی کشور، با عنایت به این مسئله هیئت رهبری ریاست عمومی شرکت های دولتی در اثر همآهنگی و همکاری رهبری وزارت مالیه تقویت و رشد شرکت های دولتی را یک گام مهم در راستای ایجاد درامد پایدار برای دولت و موتور توسعه رشد اقتصادی کشور می داند، از همین رو طی دو سال اخیر تلاش های زیادی صورت گرفته است تا شرکت های دولتی دوباره احیا گردند، کما اینکه شاهد استیم در طی دو سال گذشته فعالیت های تجارتی ۱۲ شرکت به شکل ابتدایی آن آغاز گردیده است. هیئت رهبری ریاست عمومی شرکت های دولتی در تلاش است تا شرکت های فعال شده فعالیت های شانرا به صورت تدریجی گسترش دهند و دوباره بتوانند سهم درخور را در بازار اقتصادی کشور بدست بیاورند.
یکی از شرکت های که از سال های متمادی بدینسو فعالیت اساسی نداشت و کاملا به رکود مواجه بود، شرکت دولتی صنایع دستی افغانستان بود، هیئت رهبری ریاست عمومی شرکت های دولتی در اثر همکاری رهبری وزارت مالیه روی برنامه های اصلاحی کار کرد تا فعالیت اساسی این شرکت از سر گرفته شود، کما اینکه شاهد استیم این شرکت از یک و نیم سال بدینسو دوباره فعالیت تجارتی خویش را از سر گرفته و در هژده سکتور مختلف از جمله ساخت لباس های افغانی، وسایل تزیینی، قالین بافی، بافندگی، حکاکی، زرگری زیورات قیمتی، نگین کاری و دیگر بخش های مهم فعالیت می نماید و تا اکنون توانسته است که زمینه کاری مستقیم و غیر مستقیم را برای بیش از هزار تن برای هموطنان عزیز مساعد سازند. مسؤلین شرکت دولتی انکشاف صنایع دستی می گوید که شرکت نامبرده تا اکنون در چندین نمایشگاه ملی و بین المللی اشتراک نموده و زمینه را برای فروش فراورده های شان مساعد ساخته است. آنان می افزایند که علاوه بر مردان تعداد زیادی از خانم ها نیز در بخش صنایع دستی با این شرکت همکاری دارند. به گفته آنها اکثر خانم ها در خانه های شان کارگاه دارند و تولید می نمایند و از خانه های شان با شرکت دولتی صنایع دستی همکاری می نمایند. آنان می گویند اگر مقامات دولت به این بخش توجه نمایند ظرفیت های بالقوۀ فروانی در این شرکت موجود است که می تواند عواید ملی را افزایش داده و زمینه کاری را برای تعدادی زیادی از شهروندان مساعد سازد.
گفتنی است که شرکت انکشاف صنایع دستی درسال ۱۳۴۵ درچوکات وزارت معادن ايجاد که بعداّ نظر به لزوم ديد مقامات وقت به وزارت تجارت ملحق گرديــده و سپس در سال ۱۳۵۴ به اساس تصميــــم حکومت وقت منحيث يک شرکت سهامي صد فيصد دولتي غرض توسعه
صادرات، تزئیـد حجم توليدات و بهبود کيفيت آن و کمک به مولدين اين صنعت با سرمايه ابتدايي دو میليون افغاني تاسيس و شروع به فعاليت نمود . که با وصف مشکلات، شرکت متذکره فعاليت نورمال داشــته و سرمايه ابتدائي آن در ظرف پنج سال به بيست ميليون افغاني ارتقا نمود.
در سال ۱۳۶۴ نهاد متذکره به اساس تجويـز مقامات ذيصلاح وقت به تصدي دولتي تغيير شخصيت حقوقي نمود. متعاقباً به اساس فيصله حکومت وقت در ربع آخير سال ۱۳۷۰ تصدي مذکور به شرکت سهامي مختلط با سهامت ۶۰% جانب سکـتور خصوصي و ۴۰% جانب دولت با سهـم ابتدایی ۵۰۰ ميليون افغاني پول مروجه وقت، تغيير شخصيت حقوقي نموده رسماً به فعاليت آغاز نمود. که با آغاز فعاليت اين مرکز، توليدات صنايع دستي افغانستان به کشورهاي اروپايي، آسيايي، امريکايي و غيره کشور هاي جهان صادر گرديـده که علاوه بر کسب منفعت سبب ورود ميليون ها دالر به داخل کشور می گردید. بلاخره شرکت نامبرده در سال ۱۳۹۹ از شرکت سهامی مختلط به شرکت دولتی تغییر شخصیت حقوقی نموده و در سنبله ۱۴۰۱ فعالیت های اساسی اش را از نو آغاز کرد. هم اکنون غرض فعالیت هرچه بیشتر شرکت، تلاش های زیادی از جانب مقامات ذیصلاح در جریان است، زیرا این نهاد ممثل فرهنگ اصیل و باستانی کشور می باشد، بناءً از لحاظ فرهنگی و هنری ایجاب می نماید تا شرکت فعالیت های اساسی اش را هر چه بیشتر گسترش دهد و بتواند فرهنک اصیل افغانی را در نمایشگاه های ملی و بین المللی معرفی نماید، افزون بر آن به عنوان یک چشمه عوایدی بودجه دولت را کمک نماید و زمینه کاری را برای تعداد بیشتری از هموطنان فراهم نماید.
قابل یادآوری است که عواید اساسی و غیر اساسی شرکت از زمان آغاز به فعالیت اش در بخش عواید اساسی و غیر اساسی رشد ۶۵ درصدی را تجربه کرده است، مسئولان ریاست عمومی شرکت های دولتی امیدوار اند که شرکت نامبرده بتواند به رشد عوایدی خود ادامه دهد و آهسته آهسته جایگاه تاریخی اش را دوباره احراز نماید.
Announcements More
MoF Approves Decisions of Second Meeting of Tariff Committee of Current Fiscal Year
Second meeting of the Tariff Committee that had been convened on the 20th of September (29th Sanbula),
NOTIC For Iron Traders!
According to the order of the Prime Ministership of IEA, the export of any kind of iron equipment and tools is prohibited.