تاثیرات تغییرات اقلیمی بر اقتصاد کشور
افغانستان کشوری که اثرات تغییرات اقلیمی در آن ظاهرا به گونه برجسته دیده میشود، با تاسف آب وهوا در شهرهای بزرگی کشور، شدیداً این کشور رامتضرر کرده است و حتی در برخی موارد دانشمندان، آب وهوای کابل را برای انسان زهرآلود و نهایت خطرناک برای زراعت دانسته اند.
تغییرات اقلیمی میتوانند تأثیرات عمدهای بر اقتصاد کشورها داشته باشند. این تغییرات میتوانند بخشهای مختلف از اقتصاد را تحت تأثیر خویش قرار داده و نتایج فوق العاده منفی بر اقتصاد جهان وارد نماید. این بخش های اقتصادی میتواند چون زراعت و محصولات غذایی باشد، اینکه تغییرات اقلیمی میتوانند تأثیر قابل توجهی بر صنعت، زراعت و تولید محصولات غذایی داشته باشند. کاهش بارش، افزایش گرما میتواند منجر به کاهش عملکرد محصولات زراعتی، افزایش خشکسالیها و آببندی، افزایش آفات و بیماریها، و کاهش تنوع زراعتی شود. این موارد میتوانند به کاهش تولید محصولات و افزایش قیمت آنها منجر شوند و در نتیجه بر امنیت غذایی تأثیر منفی بگذارند.
بخش دیگری که میتواند تغییر اقلیم بر آن اثرات منفی ایجاد نماید بخش انرژی است تغییرات اقلیمی میتوانند تأثیرات قابل توجهی بر بخش انرژی داشته باشند. افزایش گرما، کاهش بارش میتواند تولید انرژی از منابع آبی، بادی و خورشیدی را تحت تأثیر قرار دهد. علاوه بر این، نیاز به سرمایهگذاری در انرژی پاک تر و کاهش استفاده از مواد سوختی چون زغال سنگ، گاز و نفت به عنوان منبع انرژی، برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و مقابله با تغییرات اقلیمی، به چالشی بزرگ تبدیل شده است.
بخش بنادر و حمل و نقل نیز از تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی در امان نمیباشد و از آن متأثر می شوند. افزایش سطح آب دریاها، طوفانها بر اقتصاد کشورها به شدت وابسته به عوامل متعددی است و نمیتوان آن را در یک پاسخ جامع بیان کرد. همچنین، تأثیرات ممکن است در هر کشور متفاوت باشد و وابسته به شرایط محلی و قدرت تاکید بر مدیریت تغییرات اقلیمی در هر کشور تغییر کند. در کل باید گفت برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی باید اقدامات صورت گیرد تا از تاثیرات نهایت منفی بر اقتصاد کشور و جهان در امان باشیم که این اقدامات میتواند:
کاهش گازهای گلخانهای باشد، یکی از عوامل اصلی تغییرات اقلیمی، انتشار گازهای گلخانهای است برای کاهش انتشار این گازها، کاهش استفاده از سوختهای چون زغال سنگ، حفظ جنگلها، استفاده عظمی از بارش و برف، ایجاد ذخیره آبی و ایجاد بند ها، استفاده از روشهای زراعتی پایدار، بهکارگیری سیستمهای آبیاری کارآمد و کاهش استفاده از کودهای شیمیایی، میتواند به حفظ خاک و آب و کاهش انتشار گازهای گلخانهای کمک کند. در حال حاضر رهبری امارت اسلامی افغانستان برای جلوگیری از زیانهای تغییرات اقلیمی تلاش دارد تا تمامی موارد ذکر شده برای مبارزه در مقابل تغییر اقلیمی را تطبیق نماید و روی ایجاد آب گردان و ایجاد بندهای آبی در کشور و جلوگیری از استفاده از سوخت چون زغال سنگ و معیاری نمودن زراعت کشور کار می کند تا از زیانهای تغییرات اقلیمی که به عنوان بزرگترین چالش برای زراعت و اقتصاد جهان شناخته میشود در امان بمانیم.
وروستی خبرتیاوينور دلته
د مالياتي محاسبينو د اتمي دورې د ازمويني لپاره د نومليکني خبرتیا!
د عوایدو لوی ریاست اړوند د حقوقي خدمتونو او پالیسۍ ریاست په پلان کي لري، چي د اتمي دورې د مالیاتي محاسبینو ازمویني لپاره له (08/11/1402 تر 08/12/1402) نېټې پوري نوم لیکنه ترسره کړي. له . . .