ارزیابی عملکرد شرکت های دولتی
ارزیابی عملکرد شرکت عبارت از سنجه ها و شاخصه های مالی یک شرکت در یک دوران مشخص و معین بوده که چگونگی وضعیت شرکت ها را در آن دوره مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. غالباً اصطلاح ارزیابی عملکرد شرکت ها اشاره به موضوعات مالی و تجارتی دارد که شامل فروش، مفاد خالص، معیارهای مالی و حسابداری می شود. این گونه معیارها می توانند در ارزیابی پیشرفت و انکشاف یک شرکت یا یک واحد تولیدی در یک پروسه مشخص مفید واقع می شوند.
از اثر تطبیق این روند، می توانیم به میزان مفاد خالص، کسب درامد و دیگر سنجش های مالی پی ببریم، برای ارزیابی شرکت ها می توانیم فعالیت های یک شرکت را در مقاطع زمانی مختلف مورد ارزیابی قرار دهیم، چرا که به وسیله آن می توانیم تجزیه و تحلیل درستی از وضعیت شرکت ها و فعالیت های درست و یا نادرست آن داشته و راهبرد های مناسب را برای سوق دادن شرکت ها از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب اتخاذ نمائیم.
از سوی دیگر ارزیابی شرکت ها این امکان را فراهم می کند که رهبری دولت نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای پیشرو را شناسائی نموده و استراتیژی مناسبی را برای رشد و انکشاف و احیای مجدد شرکت اتخاذ نمایند تا با تطبیق آن بتوانند زمینه رشد و انکشاف شرکت ها را مساعد نموده و به پیشرفت تدریجی شرکت کمک نمایند.
با نگاهی کوتاه بر وضعیت شرکت های دولتی در می یابیم که در گذشته ها شرکت های دولتی وضعیت بسیار درخشانی را پشت سرگذشتانده و از رشد و بالندگی مناسبی برخوردار بوده اند کما اینکه گزارش های متعدد نشان می دهد که تصدی ها و شرکت های دولتی در دوران رشد و شکوفائی خود بیش از نصف بودجۀ ملی را تأمین نموده و منبع عوایدی پایدار و مناسبی برای دولت های وقت بوده اند. اما جنگ های خانمانسوز و عدم داشتن رویکرد مشخص و نداشتن راهبرد مشخص و عدم توجه لازم در این بخش استراتیژیک، باعث گردید که شرکت های دولتی روند نزولی را طی کند و دچار افول شوند تا جائیکه سهم شرکت های دولتی در تامین بودجه ملی از ۶۰ درصد به ۱ درصد سقوط کرد.
رهبری دولت جدید، بعد از آمدن تحولات اخیر در کشور، طی دو سال اخیر توجه ویژه ای روی شرکت ها داشته و آنرا منحیث یک منبع استراتیژیک برای رشد پایدار اقتصادی و خودکفایی تدریجی مالی کشور می داند کما اینکه شاهد استیم رهبری دولت به ریاست مولوی احمد جان بلال و همکاری و هماهنگی مقام وزارت مالیه پروسۀ ارزیابی عملکرد شرکت های دولتی را کلید زده است که هدف آن تجزیه و تحلیل وضعیت موجود شرکت های دولتی، پی بردن به فعالیت ها و دستاورد های شرکت ها، شناسایی نقاط قوت و ضعف، فرصت و تهدید شرکت ها، ارائه راه حل ها برای رفع چالش ها و مشکلات، حرکت و سوق دادن شرکت ها به سوی وضعیت مطلوب، سیستم سازی، مبارزه علیه فساد و اقدامات اصلاحی برای بهبود وضعیت شرکت های دولتی می باشد.
تا اکنون عملکرد شرکت های دولتی انترکانتیننتال، شرکت دولتی مطبعۀ صکوک و ضرابخانه، شرکت دولتی سیلوی مرکز، شرکت دولتی حفظ و مراقبت مکروریان ها و شرکت دولتی آبرسانی و فاضلاب شهری صورت گرفته است، در این سلسله ارزیابی ها ضمن ارائه گزارش دستاوردها و فعالیت های شرکت های نامبرده، نقاط قوت و ضعف و مشکلات موجود بررسی و راهکاری های مناسب برای بهبود فعالیت ها شرکت ها ارائه می گردد. که این پروسه تا ارزیابی آخرین شرکت دولتی ادامه خواهد یافت.
هدف آنست که به وسیله ارزیابی عملکرد شرکت ها باید دانسته شود که شرکت های دولتی در کدام بخش از فعالیت های خود بازدهی بهتر داشته و در مقابل در کدام بخش ها ضعیف عمل نموده و عوامل قوت و ضعف شرکت ها دریافت گردد، تا به وسیله آن رهکارها و استراتیژی های درست، متناسب به اقتضائات و شرایط شرکت ها اتخاذ گردد و شرکت ها را به سوی رشد و بالندگی سوق یابند و این بخش استراتیژیک دوباره به دوران رشد و شکوفائی خود برسد و بودجۀ ملی کشور را تقویت نماید.
اعلامیه هاهمه اعلامیه ها
اطلاعیه ریاست عمومی گمرکات به شرکت های تجارتی و فابریکات صنعتی
بر بنیاد حکم رهبری امارت اسلامی افغانستان تمام شرکت ها مکلف اند تا اموال تجارتی خویش در گمرکات توسط نماینده رسمی طی مراحل نمایند. همچنان بر اساس همین حکم یک نفر میتواند که نماینده سه . . .
اطلاعیه شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان در رابطه به شارت لیست متقاضیان ۱۳۳ بست
شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان مربوط وزارت مالیه، قبلاً به تعداد (۱۳۳) بست های مختلف خویش را جهت جذب و استخدام افراد مسلکی و مجرب از طریق