اهمیت مالیات در جامعه
ماستر سمیع الله (جمال) مدیر عمومی حوزه پانزدهم مالیاتی، ریاست عواید زون مرکز
در عصر امروزی تمام کشور ها برای دولتداری باید وظایف اقتصادی و فرهنگی برای ملت خود که در انجام این وظایف مجبورند مخارج و هزینه های سنگین را متحمل شوند. بنا بر این رهبری یک کشور مکلف است برای تامین مالی این مخارج بر اساس قوانین حاکم در کشور از راه های مختلف کسب در آمد کند.
در آمد یک کشور معمولا با افزایش مالیات و دارائی های عمومی دولت افزایش می یابد. بنا بر این مالیات به عنوان یکی از مهم ترین راه های تامین مالی مخارج دولت از اهمیت خاصی برخوردار است. مالیات همچنان به عنوان پرداخت برای خدمات دولت و حتا برای سایر حوزه های اقتصادی استفاده میشود.
وقتی از کلمه مالیه استفاده می کنیم معمولا مالیات بر درآمد را تصویر می کنم اما تنها این نیست. مالیه بر درآمد شخصی، مالیات بر در آمد شرکت، مالیات بر دارائی یا مالیات بر مصرف می باشد. با این حال مالیات تنها نوعی مالیات بر در آمد نیست. مالیات پولی است که شما به دولت برای خدمات عمومی که برای شما آرایه می شود می پردازید، مالیات بر اساس درآمد شما است و منبع اصلی درآمد دولت را تشکیل می دهد. مالیات رایج ترین و مهم ترین مداخله دولت برای توزیع مجدد درآمد بین مردم است.
در نظام یا دولت پیشین تعیین یا تثبیت مالیه به کدام شکل صورت میگرفت بحث نمی کنم چون آن یک موضوع کلان است. اما در نظام کنونی برای رشد اقتصادی از طریق یک سیستم مالیاتی متفاوت با در نظرداشت گروه های که بالا ترین درآمد دارد بیشترین مالیه تعین میشود و برای گروه های که درآمد کم دارد پایین تر تعیین می شود. در نظام کنونی همه مصارف دولت و تامین مالی از عواید داخلی است و این نشان دهنده تعهد ملت با نظام کنونی است و نشان میدهد که ملت با دولت بیشتر از قبل همکار است و اعتماد بیشتر را بالای رهبری این نظام دارد و دولت نیز این همه عواید داخلی را برای تامین مالی و مصارف عمومی دولت از جمله: ساخت زیربنا، سرک های عمومی، شفاخانه ها، مکاتب و برای تامین مالی خدمات محلی دولتی مثلی حقوق پولیس، کارمندان ادارات دولتی و غیره از عواید داخلی تامین می شود.
اهداف مالیه:
با توجه به اهداف بسیار متنوع یک کشور هدف اصلی و بسیار مهم یک کشور اهداف اقتصادی یک نظام است. که چطور می تواند تامین مالی و رشد اقتصادی داشته باشد. در اینجا چند مورد از اهداف مالیه را به مطالعه می گریم:
• مهم ترین هدف مالیه تامین ثبات اقتصادی است
• تثبیت اقتصادی (رشد و توسعه اقتصادی(
• وظیفه توزیع عواید و ثروت دولت
• تدارک خدمات اساسی
• انجام دادن سیاست اجتماعی در برابر خدمات اجتماعی
چرا باید مالیات پرداخت کنیم؟
چرا باید مالیات پرداخت کنیم، چه سودی برای من دارد ؟ بسیاری از افراد این سوال را دارد بنا بر این، این موضوع را به مطالعه می گریم.
دولت ها به عنوان ابزاری برای افزایش عواید هزینه هایی را بر شهروندان مشاغل خود تحمیل می کنند که سپس برای بر آورده کردن خواسته های ملت استفاده می شود. این شامل تامین مالی پروژه های دولتی و عمومی و همچنین مساعد کردن فضای کسب و کار در کشور، رشد برای رشد اقتصادی است.
دولت از مبلغ مالیات جمع آوری شده استفاده می کند و تمام امکانات و خدمات اولیه را برای داشتن یک زندگی خوب در اخیتار شهروندان خود قرار می دهد. در اینجا برخی از فواید پرداخت مالیه را به مطالعه می گریم.
۱ - مالیات زیر ساخت ها و خدمات عمومی را تامین میکند:
به عنوان مثال - در افغانستان: در این کشور مقایسه با سایر کشور های که اقتصاد شان در حال توسعه یا توسعه یافته است بالا ترین عواید داخلی خود را صرف زیر ساخت ها و خدمات عمومی می کند. پرداخت مالیات و ساختن زیر ساخت ها به عنوان رشد اقتصادی طولانی مدت استفاده می شود.
۲ - مالیات نیز برای توسعه اجتماعی، فرهنگی و برنامه های رفاهی استفاده میشود:
در افغانستان مقدار بسیار کم قابل توجهی از عواید داخلی را برای برنامه های مختلف توسعه اجتماعی و رفاه، از جمله حفظ الصحه، تغذیه، تعلیم و برنامه های توسعه روستایی اختصاص می دهد.
۳- تعلیم و پرورش:
افغانستان جایست که بی سوادی یک مشکل عمده به حساب می آید. تعلیم و پرورش می تواند یکی از مستحق ترین دریافت کننده گان مالیات باشد و دولت برای ارایه تعلیم با کیفیت به پول بیشتر نیاز دارد.
دولت ها برای توسعه سرمایه انسانی اهمیت زیادی قائل هستند و آموزش در این توسعه از مهم ترین کار های دولت به حساب می آید. پول حاصل از مالیات به تأمین مالی، تجهیزات و حفظ سیستم آموزش عمومی هدایت می شود.
۴- مالیات امنیت مرز های کشور را تأمین میکند:
این بخش شامل مخارج تجهیزات، حقوق پرسنل و توسعه دفاعی، واردات دفاعی، همکاری نظامی بین الملل و عملیات بین الملل و حفظ صلح می شود.
دولتداری ضعیف پیامد های گسترده ای بر کل کشور خواهد داشت و عوارض سنگینی بر رشد اقتصادی آن خواهد داشت. دولتداری خوب تضمین میکند که پول جمع آوری شده به نحوه استفاده می شود که به نفع شهروندان کشور باشد.
۵- مالیات برای حقوق و دستمزد کارمندان دولت:
در نظام کنونی همه حقوق کارمندان دولت و نیز در بخش نظامی از عواید داخلی پرداخت می شود و این یکی از بزرگترین دست آورد وزرات مالیه یا ریاست عمومی عواید به شمار می آید.
۶- زیر ساخت های حفظ الصحه و شفاخانه های دولتی:
این شامل مخارج مربوط به توسعه حفظ الصحه حقوق داکتران، زیر ساخت های صحت، بیمه و سایر خدمات حفظ الصحه است. یقینآ بعد از گذشت ایام کرونا، همه کشور ها و رهبری یک نظام توجه بیشتر برای صحت و بخش درمانی دارد و بیشترین عواید سال را برای بخش صحت قرار می دهند.
جدا از پروژه های اجتماعی، دولت ها همچنین از پول جمع آوری شده از مالیات ها برای تآمین مالی بخش های استفاده می کند که برای رفاه شهروندان شان حیاتی است.
ما برای اداره یک کشور به مالیات نیاز داریم و مالیات از جدایی ناپذیر بخش از حکومت است و برای پیشرفت و توسعه یک کشور مالیات لازم است، مالیات یک امتیاز نیست بلکه یک وظیفه است.
اعلامیه هاهمه اعلامیه ها
اطلاعیه ریاست عمومی گمرکات به شرکت های تجارتی و فابریکات صنعتی
بر بنیاد حکم رهبری امارت اسلامی افغانستان تمام شرکت ها مکلف اند تا اموال تجارتی خویش در گمرکات توسط نماینده رسمی طی مراحل نمایند. همچنان بر اساس همین حکم یک نفر میتواند که نماینده سه . . .
اطلاعیه شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان در رابطه به شارت لیست متقاضیان ۱۳۳ بست
شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان مربوط وزارت مالیه، قبلاً به تعداد (۱۳۳) بست های مختلف خویش را جهت جذب و استخدام افراد مسلکی و مجرب از طریق