ایتالیا در حدود 71 میلیون یورو برای توسعه راه آهن و اتصال منطقه ای، اشتفال زایی و بهبود خدمات عمومی فراهم نمود
محترم داکتر همایون قیومی، سرپرست وزارت مالیه و مشاور ارشد ریاست جمهوری در امور زیربناء و محترم روبرتو کانتون، سفیر ایتالیا برای افغانستان در حضور جلالتمآب محمد اشرف غنی، رئیس جمهور اسلامی افغانستان، امروز مؤرخ 1 حوت 1397 سه موافقتنامه به ارزش مجموعی 71 میلیون یورو را جهت تطبیق پروگرام ها به منظور توسعه ترانسپورت و تبادلات با کشور های همسایه، بهبود امور صحی و استفاده بهتر از آب بر تقویت احصائیه ملی را در آغاز شورای عالی اقتصادی، ارگ ریاست جمهوری به امضاء رسانیدند. موافقتنامه ها مربوط توسط اداره همکاری ایتالیا برای همکاری و انکشاف تمویل می شود.
سرپرست وزارت مالیه ضمن ابراز سپاس و امتنان عمیق از مردم و حکومت ایتالیا گفت: ایتالیا یکی از کمک دهندگان مهم در عرصه بازسازی افغانستان می باشد که کمک های شان در افغانستان به هدف بازسازی و انکشاف اجتماعی، دستیابی به حکومتداری خوب، توانمند سازی زنان، و حفاظت از کودکان صورت می گیرد.
سفیر ایتالیا برای افغانستان گفت: دولت ایتالیا به عنوان بخشی از تعهد خود برای حمایت از تلاش های صلح و بازسازی ملی، از طریق اداره همکاریهای انکشافی این کشور متعهد میباشد و امروز به این هدف سه موافقتنامه به ارزش مجموعی 71 میلیون یورو را به امضاء میرساند.
65 میلیون یورو قرضه سهل برای احداث قطعه آخر راه آهن خواف –هرات اختصاص داده شده است. این قطعه 45 کیلومتر، هرات را به شهرک صنعتی و ترمینال میدان هوایی این شهر وصل می کند. این پروژه موازی با سرک حلقوی است که توسط کمک مالی ایتالیا ساخته شده و در تاریخ 13 دسامبر 2018 توسط رئیس جمهور غنی افتتاح شده است. پروژه ی راه آهن خواف- هرات، اتصال افغانستان غربی را با دیگر کشور های آسیای مرکزی و به ویژه با سیستم راه آهن ایران، بندر چابهار و ترکمنستان میسر می سازد . این پروژه همچنین بخشی از شبکه جاده ابریشم به چین است. پروژه متذکره علاوه بر بهبود انتقال افراد و کالاها، از طریق اشتغال زایی برای افرادی که به طور مستقیم در طراحی، ساخت و مدیریت آنها مشارکت دارند، فرصت های اقتصادی را به ارمغان می آورد. این پروژه با همکاری اداره راه آهن افغانستان و اداره همکاری های انکشافی ایتالیا (AICS) اجرا خواهد شد.
کمک بلاعوض 4 میلیون یورو برای بهبود امور صحی در مناطق روستایی، آب آشامیدنی، سیستم تخلیه فاضلاب و تعلیمات صحی به 250،000 نفر در سه سال آینده در هرات، فراه، غور و بامیان فراهم می سازد. این پروژه توسط وزارت احیا و انکشاف دهات و اداره همکاری های انکشافی ایتالیا AICS با مشارکت جامعه مدنی و سکتور خصوصی تطبیق خواهد شد. فعالیت های برای ارتقای ظرفیت و مهارت های شرکای ملی برای تقویت تصدی های کوچک نیز در نظر گرفته شده و فرصت های شغلی جدید در چنین مناطقی نیز ایجاد می شود.
کمک بلاعوض 2 میلیون یورو برای تقویت سیستم احصائیه در افغانستان اختصاص داده شده است. این پروژه توسط اداره احصائیه ملی تطبیق شده و هدف آن افزایش ظرفیت منابع انسانی و سازمانی این نهاد می باشد تا اطلاعات کافی و به موقع را برای شناسایی، فرمولاسیون، نظارت و ارزیابی پالیسی ها و فعالیت های انکشافی ارائه دهد. انتظار می رود که به استفاده بهتر از منابع و بودجه ملی که توسط اهدا کنندگان کمک می کند، در ارتباط با نیازهای اصلی مردم افغانستان و اهداف انکشاف پایدار کمک کند. علاوه بر آن این پروژه ظرفیت هماهنگی این اداره را در سیستم احصائیه ملی افزایش خواهد داد.
در ماه های بعدی، وزارت مالیه و اداره همکاریهای انکشافی ایتالیا، با وزارت ها و نهاد های مربوطه کار خواهند کرد تا این پروژه ها سریع و صریح شروع شود
قابل تذکر است کخ دولت ایتالیا اخیراً کمک 4 میلیون یورو برای ایجاد یک پارک باستانی و حفاظت از میراث فرهنگی در دره بامیان، کمک 3 میلیون یورو دیگر را برای انتخابات ریاست جمهوری، و 4 میلیون یورو را برای یک پروژه در هرات و بامیان برای بهبود کیفیت و تجارت محصولات با ارزش زراعتی با حفظ محیط زیست تصویب نموده است
