صادرات اموال تجارتی افغانستان، نشان دهنده میزان پیشرفت اقتصادی، تولیدی و قدرت تعاملات تجارتی با سایر کشور های جهان!

دوکتور محمد اکبر نادرپور

 

افغانستان کشوری است دارای موقعیت جیو پولیتیک در منطقه و یک کشور مهم در میان کشور های آسیایی، با داشتن حیثیت پل ارتباطی در مسیر ترانزیتی و تجارتی میان شرق و غرب و یکی از کلید های موفقیت در انکشاف فعالیت های تجارتی و اقتصادی کشور های منطقه به شمار میرود. کشوری سر شار از منابع  طبیعی، تولیدی و اموال تجارتی در عرصه پیشرفت اقتصادی، تعاملات تجارتی، بر قرار موازنه تجارتی، تعادل اقتصادی، تأمین در آمد اسعاری کشور، تأمین و تحکیم روابط با جهان در امر اجتناب ناپذیری هرگونه روابط تجارتی برای صادرات محصولات و اموال تجارتی به منظور نشان دادن قدرت و ظرفیت تولیدی اموال با ارزش اقتصادی در عرصه تجارت با جهان می باشد.
صادرات اموال تجارتی میتواند خلق کننده فرصت های تجارتی و زمینه ساز برای دسترسی اموال تجارتی به بازار های مختلف جهان باشد، از طرف دیگر تولید کنندگان داخلی را تشویق می نماید تا سطح تولیدات شان را به منظور تقاضای بازار های بین المللی افزایش داده، با افزایش صادرات محصولات تجارتی، میزان تقاضا بیشتر گردیده و مسیر پیشرفت فعالیت های اقتصادی را در عرصه صادرات اموال تجارتی تغییر داده، تولید کننده گان داخلی می توانند با عرضه محصولات صاداراتی شان در بازار های جهانی مفاد بیشتر را از بابت صادرات اموال تجارتی بدست آورند.
با توجه به اهمیت و ارزش صادرات، تاثیرات مثبت را در رشد اقتصادی ملی، افزایش عواید، کاهش سطح بیکاری، اشتغالزایی و همچنین افزایش مثبت در توازن بیلانس تجارتی، افزایش صادرات نسبت به اموال وارداتی که نقش عمده را در پیشرفت و انکشاف اقتصادی در سطح کلی کشور دارا می باشد بوجود آورده، سبب ازدیاد اموال صادراتی و در مقابل افزایش و بدست آوردن اسعار خارجی در معاملات تجارتی کشور گردیده و قدرت خرید و تجارت کشور را در عرصه معاملات بین المللی جهت جلب و جذب مشتریان خارجی، برای اموال تجارتی افغانستان تشویق و  تقویت می نماید.
موقعیت تاریخی افغانستان در آسیای مرکزی که دارای تاریخ کهن و فرهنگی غنی در راستای جغرافیا و قلمرو مشخص  است، این کشور را با ایران در غرب، با پاکستان در جنوب و شرق، ازبکستان، ترکمنستان تاجکستان در شمال  و از شمال شرقی با کشور های چین، دارای خطوط مرزی تعین شده بین المللی می باشد وصل نموده است. افغانستان دهیلز تجارت اموال صادراتی و وارداتی شامل شرق،  غرب، جنوب آسیا  و کشور های جهان می باشد. اقلام عمده صادراتی افغانستان را میوه جات خشک و تازه، محصولات طبیعی طبی، محصولات خوراکی، سبزیجات و صنایع قالین و صنایع دستی تشکل داده، و از شهرت خوب در زمینه طبیعی بودن محصولات تجارتی در جهان بر خور دار است. قالین و گلم یکی از محصولات عمده و مهم صادراتی افغانستان بوده و در زمره اقلام عمده صادراتی افغانستان به حساب می آید، در حال حاضر بزرگترین خریداران اقلام مهم صادراتی قالین و گلیم به شمول کشور های تاجکستان، قزاقستان، هندوستان، عربستان سعودی، امارت متحده عرب، چین و کشور های اروپایی بوده و در طول تاریخ تولیدات افغانی بازار خوبی در مارکیت های ملی و بین المللی داشته است. اموال صادراتی و تجارتی افغانستان به هدف به دست آوردن مفاد در عرصه تقاضای مارکیت های بین المللی و عرضه آن در بازار های جهانی، تجارت را بر اتکای اقلام صادراتی تشویق و از عرضه آن در مارکیت های جهانی بهره مند می سازد. تجارت خارجی میزان صادرات اموال تجارتی را افزایش داده و زمینه را برای سرمایه گذاری در عرصه های مختلف جهت دست یابی به اقلام عمده صادراتی افغانستان مساعد می سازد.

اعلامیه هاهمه اعلامیه ها

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۱۴ - ۱۰:۲۲
Background image
شنبه ۱۴۰۲/۷/۲۲ - ۱۵:۲۷
Background image

اطلاعیه ریاست عمومی گمرکات به شرکت های تجارتی و فابریکات صنعتی

بر بنیاد حکم رهبری امارت اسلامی افغانستان تمام شرکت ها مکلف اند تا اموال تجارتی خویش در گمرکات توسط نماینده رسمی طی مراحل نمایند. همچنان بر اساس همین حکم یک نفر میتواند که نماینده سه . . .

دوشنبه ۱۴۰۲/۷/۱۷ - ۸:۴۲
Background image

اطلاعیه شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان در رابطه به شارت لیست متقاضیان ۱۳۳ بست

شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان مربوط وزارت مالیه، قبلاً به تعداد (۱۳۳) بست های مختلف خویش را جهت جذب و استخدام افراد مسلکی و مجرب از طریق