نقش معادن در رشد اقتصاد افغانستان

محمد طاوس فرزاد – ریاست انسجام کمک ها

منابع طبیعی عطیه الٰهی است برای استفاده بشر، ما انسان ها با استفاده از شعور و هوش کنجکاوی که از جانب الله بزرگ نصیب شده ایم از آنها به صورت درست و در موقع مناسب برای پیشبرد زندگی خویش استفاده مینمایم تا باشد زمین به گونه دلخواه ما عمران گردد.

زمین انبوه بزرگی از معادن و ذخایر را در خود گنجانیده است که هر قسمت آن توسط انسان ها به نام کشورهای متفاوت تقسیم گردیده است.

از آن جمله افغانستان کشوریست که سهم بزرگی از منابع طبیعی را به خود اختصاص داده است، کشور ما افغانستان از نگاه داشتن معادن و ذخایر با کیفیت و عالی ثروت مند بوده و شهره جهان میباشد.

منابع و معادن در کل از نگاه نوعیت متفاوت بوده و کیفیت آنها نیز ازهم فرق میداشته باشد که در خرید و فروش آنها نقش مهم را ایفا میکند.

خوشبختانه افغانستان دارای معادن با کیفیت بوده که میتواند با استفاده از آن صاحب یک اقتصاد خوب و مترقی شود. نظر به پیش بینی های وزارت معادن و پطرولیم افغانستان باید تا سال  ۲۰۲۴ میلادی با استفاده از منابع طبیعی و معادن خود، بی نیاز از کمک تمام کشور های جهان شود.

استفاده از منابع طبیعی و استخراج معادن باعث خود کفایی کشور شده و در رشد چشم گیر اقتصاد کشور سهم برازنده ای دارد، معادن افغانستان منبع درآمد پولی خوبی را برای کشور تشکیل میدهد چنانچه معدن مس عینک در جهان از شهرت بالای برخور دار است و اکثریت کشور های جهان خواهان بدست آوردن امتیاز استخراج آن هستند.

افغانستان کشور پهناوری است با منابع و معادن عالی و بزرگ که با استفاده از آن میتوان به رشد انکشافی کشور دست یافت که از آن جمله یکی هم چاه ای نفت قشقری است.

 

چاه‌های نفت منطقه «قشقری»

این مخزن در سال ۱۹۷۶ که در دوازده کیلومتری طرف جنوب و جنوب شرقی شهر سرپل واقع می‌باشد، کشف گردید. منطقهٔ نفت خیز قشقری ۱۱۵۹ متر از سطح بحر ارتفاع دارد و مساحت ذخیره آن در زیر زمین به طول و عرض تقریبی ۷٫۵ در ۱٫۵ کیلومتر می‌باشد. به لحاظ علم زمین‌شناسی، این منطقه در طبقات الب یک طبقه، اپت دو طبقه و هاتاریف یک طبقه که مجموعاً چهار طبقهٔ نفت دارد. این معدن به صورت عموم به طبقهٔ تباشیر (کریتیشیاس) تعلق می‌گیرد. ذخیره نفتی قشقری منطقه‌ای در حدود ۴۵۰۰ کیلومتر مربع را شامل می‌گردد.

پروژه  چاه نفت سرپل یکی از منابع مهم اقتصادی کشور است و عواید بدست آمده از این چاه نفتی برای بازسازی و توسعه افغانستان هزینه خواهد شد.

از این چاه ها در حال حاضر طی ۲۴ ساعت ۷۰ تن نفت خام استخراج می شود و در آینده نزدیک میزان استخراج از این چاه به ۱۰۰ تن خواهد رسید.

تعداد معادن کشور زیاد است که بعضی شان کشف شده و بعضی آن ها هنوز هم کشف ناشده باقی مانده است.

از جمله معادن کشف شده کشور تعداد آن استخراج گردیده و مورد بهره برداری قرار گرفته است که منبع درآمد خوبی برای کشور میباشد، استخراج معادن در افغانستان قدامت ۶۰۰۰ ساله داشته، ولی یک تعداد آن هنوز هم بکر و دست نخورده باقی مانده است.

در سال ۲۰۱۰ میلادی ایالات متحده امریکا بنا بر بررسی های هوایی مرکز پیمایش زمین شناسانی ایالات متحده امریکا(USGS)S که توسط جمیز ریزن صورت گرفته بود اعلام کرد که منابع دست نخورده بالغ به یک تریلیون دالر بوده، که نشان دهنده ثروت بیکاران افغانستان میباشد.

هر کشور نیاز های اقتصادی خود را میداشته باشد که از راه های گوناگون آنرا تامین میکند، طوریکه برنامه های انکشافی، برنامه های ساخت زیر بنا ها، پروژه های غذایی، برابری ساحه تحصیلی، برنامه های امنیتی، پروژه های تجارتی، پروژه های عمرانی، برنامه های صحی و ده ها مورد دیگر که ضرورت به سرمایه گذاری پولی دارد مورد بحث میباشد، که منبع پولی برای اجرای برنامه های ذکر شده از راه های متفاوت تامین میگردد، مانند کمک های خارجی، جامعه بین الملل، کمک های بشر دوستانه، کمک های بالمقابل، کمک در مقابل منابع طبیعی و ده ها مرجع های دیگری که نشان دهنده مستقل نبودن و عدم خود کفا بودن کشور میباشند، در حالیکه افغانستان یک کشور ثروتمند از نگاه داشتن معادن و منابع طبیعی میباشد که با استخراج کردن معادن میتوان تمام ضرورت های پولی و مالی کشور را تامین نمود.

اعلامیه هاهمه اعلامیه ها

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۱۴ - ۱۰:۲۲
Background image
شنبه ۱۴۰۲/۷/۲۲ - ۱۵:۲۷
Background image

اطلاعیه ریاست عمومی گمرکات به شرکت های تجارتی و فابریکات صنعتی

بر بنیاد حکم رهبری امارت اسلامی افغانستان تمام شرکت ها مکلف اند تا اموال تجارتی خویش در گمرکات توسط نماینده رسمی طی مراحل نمایند. همچنان بر اساس همین حکم یک نفر میتواند که نماینده سه . . .

دوشنبه ۱۴۰۲/۷/۱۷ - ۸:۴۲
Background image

اطلاعیه شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان در رابطه به شارت لیست متقاضیان ۱۳۳ بست

شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان مربوط وزارت مالیه، قبلاً به تعداد (۱۳۳) بست های مختلف خویش را جهت جذب و استخدام افراد مسلکی و مجرب از طریق