تاثیرات خشکسالی بر اقتصاد کشور
سکتور زراعت با خشکسالی نهایت حساس بوده که آنرا می توان پدیده آرام و نهایت خطرناک نامید. این پدیده خسارات بسیار زیاد و جبران ناپذیری را به طبیعت وارد می کند و میتواند تمامی اقلیم ها را تحت تاثیر خویش قرار دهد. در کشوری که اقتصاد جامعه آن متکی بر زراعت و مالداری باشد اثرات غیر مستقیم خشکسالی به دلیل کاهش سطح زیر کشت و عملکرد محصولات در قالب کاهش تولید مواد غذایی بروز مینماید و در پهلوی آن کاهش میزان اشتغال و کاهش در سطح درآمد از جمله اثرات مستقیم خشکسالی در این گونه کشور ها محسوب میشود. کاهش در تولید مواد غذایی به صورت غیر طبیعی میتواند منجر به افزایش قیمت در مواد غذایی و عدم دسترسی به شغل مناسب و در برخی مواقع باعث افزایش بیکاری در یک کشور می شود.
همچنان خشکسالی های متوسط تا شدید می تواند بر رشد سرانه تولید ناخالص داخلی صدمه جدی وارد نماید و کشور های با در آمد کم و متوسط در مناطق خشک بیشترین تلفات نسبی را از این ناحیه متحمل گردند.
با درک این واقعیت که افغانستان یک کشور زراعتی و بیشتر مردم این کشور مصروف زراعت و مالداری بوده و اقتصاد آن متکی به زراعت می باشد ولی متأسفانه بر اثر خشکسالی، بزرگترین چالش موجود فراروی زراعت طی سالهای اخیر مردم از این ناحیه بیشترین آسیب را دیده و با مشکلات نهایت جدی اقتصادی مواجه گردیده اند، چون بخش اعظم تولیدات زارعتی کشور متکی به آب بوده و می توان آب را اساسی ترین فکتور در تولید زراعت افغانستان نامید.
از آنجایکه اکثریت نفوس این کشور همچنان از طریق زراعت و مالداری معیشت زندگی خویش را تهیه می نمایند و قرار گزارش اداره همکاری بین المللی امریکا در حال حاضر نزدیک به ۸۰ فیصد مردم افغانستان به زراعت و مالداری مشغول می باشند. می توان گفت زارعت در ساختار اقتصادی جامعه افغانی از اهمیت خاصی برخوردار بوده و از مهم ترین بخش اقتصاد این کشور می باشد. فلهذا تنها با توسعه بخش زراعت می توان به رشد و توسعه اقتصادی در افغانستان دست یافت.
بر همین اساس امارت اسلامی افغانستان با درک این موضوع حساس و اراده راسخ برای رفع مشکلات موجود، رشد اقتصادی و شکوفایی کشور و از طریق آن خدمت به مردم، در حال تطبیق چندین پروژه بزرگ ملی از جمله پروژه انتقال آب «کانال قوش تیپه» یکی از بزرگترین پروژه های زیربنایی می باشد که با اکمال آن حدود (۵۵۰) هزار هکتار زمین زراعتی تحت آبیاری قرار گرفته و زمینه کار را برای هزاران خانواده فراهم می سازد. با تکمیل این پروژه، تحولات چشمگیری در زراعت و اقتصاد کشور به وجود خواهد آمد.
اعلامیه هاهمه اعلامیه ها
اطلاعیه ریاست عمومی گمرکات به شرکت های تجارتی و فابریکات صنعتی
بر بنیاد حکم رهبری امارت اسلامی افغانستان تمام شرکت ها مکلف اند تا اموال تجارتی خویش در گمرکات توسط نماینده رسمی طی مراحل نمایند. همچنان بر اساس همین حکم یک نفر میتواند که نماینده سه . . .
اطلاعیه شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان در رابطه به شارت لیست متقاضیان ۱۳۳ بست
شرکت دولتی نفت و گاز افغانستان مربوط وزارت مالیه، قبلاً به تعداد (۱۳۳) بست های مختلف خویش را جهت جذب و استخدام افراد مسلکی و مجرب از طریق