سب استیشن ۲۲۰ کیلوولت سالنگ جنوبی به بهره برداری سپرده شد
کار احداث سب استیشن۲۲۰ کیلوولت و شبکه توزیعی ۲۰کیلوولت، سالنگ جنوبی، تونل ها و ریاست سالنگ های ولایت پروان تکمیل و امروز مؤرخ ۲۸ قوس ۱۳۹۸ به بهره برداری سپرده شد.
در مراسم افتتاح این سب استیشن محترم پروفیسور محمد همایون قیومی، سرپرست وزارت مالیه و مشاور ارشد مقام عالی ریاست جمهوری در امور زیربناء، اراکین دولتی، والی پروان، شماری از اعضای شورای ملی، هیئت رهبری د افغانستان برشنا شرکت و اهالی منطقه حضور داشتند.
ظرفیت پروژه های متذکره ۸ میگاوات امپیر می باشد که در مدت نزدیک به سه سال؛ از اپریل ۲۰۱۷ الی جنوری جنوری ۲۰۲۰ به پایه اکمال خواهد رسید و شامل اعمار یک باب سب استیشن با ظرفیت ۸ میگاوات امپیر و شبکۀ ولتاژ متوسط ۲۰ کیلووت می باشد. که از آن در بخش های تنویر و تهویه تونل سالنگ و ریاست سالنگ ها استفاده می شود.
محترم قیومی، سرپرست وزارت مالیه ضمن تبریکی افتتاح این پروژه گفت:" پالیسی حکومت افغانستان اینست که یک شبکۀ ملی برق مطابق به معیارهای جهانی داشته باشیم تا نه تنها از نگاه تولید انرژی به خودکفائی برسیم بلکه بتوانیم به عنوان دهلیز انتقال انرژی، برق آسیای میانه را به آسیای جنوبی انتقال دهیم. وی افزود: حکومت افغانستان گام های بلندی را در این راستا برداشته است و بسیار خرسندم که امروز ما شاهد افتتاح سب استیشن تونل سالنگ جنوبی هستیم، این شبکه ۲۲۰ کیلوولت می باشد که توسط ادارۀ انکشافی ایالات متحدۀ آمریکا به ارزش بیش از ۲۰ میلیون دالر آمریکائی تمویل می گردد."
محترم امان الله غالب، رییس د افغانستان برشنا شرکت:" انرژی برق ضرورت لازمی جامعه امروزی بشمار میرود و د افغانستان برشنا شرکت مصمم است که این ضرورت را تا حد توان و امکانات موجوده برآورده نماید ، تنویر و تهویه تونل سالنگ برای مسافرین که ازین مسیر عبور و مرور دارند بسا مهم بوده و با استفاده از انرژی برق در تخلیه نمودن گازات تولید شده توسط عراده جات کمک بسزایی مینماید."
قابل تذکر است که کار احداث سب استیشن سالنگ جنوبی ۳ سال قبل به هزینه ۲۰ میلیون دالر امریکائی آغاز گردید. این پروژه توسط ادارۀ انکشافی ایالات متحدۀ آمریکا(USAID) تمویل گردیده و شرکت USLUEL-OMRAN JV تطبیق پروژه ساخت سب استیشن را به عهده داشت.
