فشرده گزارش دست آوردهای معینیت مالی وزارت مالیه در سال مالی ۱۳۹۹

سال مالی ۱۳۹۹ یک سال پرچالش و استثنایی برای افغانستان بوده است. وضع محدودیتها جهت مهار نمودن انتشار ویروس کرونا منجر به قرنطین و بسته شدن بازار ها و تجارت در کشور گردید، که بالاثر آن پنج در صد کاهش در رشد اقتصادي افغانستان رو نما گردید. تاثیرات منفی اقتصادي ویروس کرونا عواید داخلي را کاهش داده و در مقابل مصارف حکومت را ازدیاد نمود که بعداً با تعدیدلات داخلی و کمکهای شرکاء بین المللی افغانستان تمویل گردید. که در مجموع فشار مالی بالای حکومت افغانستان از وجوه اختیاری به ۶۷ میلیاد افغانی رسیده است.
برای رفع تاثیرات منفی ویروس کرونا، بودجه سال مالی ۱۳۹۹ بشمول بررسی وسط سال مورد تعدیلات متعدد قرار گرفت، علاوه بر این چالشها، وزارت مالیه توانست بشمول پرداخت معاشات مامورین ملکی و نظامی، برای بار نخست در تاریخ معاصر کشور حقوق ۱۴۵،۷۹۱ تن از متقاعدین را با شفافیت کامل در وقت و زمان آن پرداخت نماید.
علاوه بر این، وزارت مالیه توانست که مذاکرات برای همکاری های انکشافي با شرکای بین المللی، جلسات و کنفرانس های همکاري های اقتصادی و منطقوي آسیای مرکزي را رهبري نماید که در نتیجه ۳،۳ میلیارد دالر امریکایی تعهدات مالی جامعه جهانی بطور سالانه الی ختم سال ۲۰۲۴ را در کنفرانس جینیوا حاصل نمود.
وزارت مالیه بودجه سال مالی ۱۴۰۰را بعد از بحث های متعدد در ۱۷ ولایت کشور با مردم، جامعه مدنی، و کدرهای علمي ترتیب نمود، که در آن مبلغ ۳ میلیارد افغاني برای پروژه های کوچک که قرار است در ۳۴ ولایت کشور تطبیق شود تخصیص نمود. در بودجه ملی سال ۱۴۰۰، اعمار بندهای آب و کانال های آبیاري، اشتغال زایی، انکشاف زیربناء در سکتور ترانسپورت، انرژي، تعلیم، و صحت، عصري نمودن سیستم های گمرکات، و دیجیتل سازي سیستم ها و پروسه های عامه از اولویت های کليدی میباشد.